miercuri, 13 martie 2013

Fursecuri cu untura

Buna ,aceasta reteta este luata de pe site-ul  http://www.barbatlacratita.ro/2011/02/fursecuri-fragede-cu-untura.html  ,dar am postat-o si eu pentru ca mi se pare extraordinara si am incercat-o. 

Ingrediente reteta Fursecuri fragede cu untura:

  • 5 linguri untura
  • 5 linguri zahar pudra
  • 300 g faina
  • un ou
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat (sau praf de copt)
  • ciocolata pentru decor

Fursecuri fragede cu untura ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Mai mult ca sigur titlul acestei retete nu pare foarte ademenitor, asta deoarece in zilele noastre untura nu ni se mai pare un ingredient ce poate fi asociat cu fursecurile si, in general, cu dulciurile. Insa, ne place sau nu, cele mai fragede fursecuri se obtin cu untura. Untura se gaseste in comert, dar poate fi inlocuita si cu unt sau margarina (insa fursecurile nu vor iesi la fel de fragede). 
Fursecuri fragede cu untura preparareFursecuri fragede cu untura preparareFursecuri fragede cu untura si coaja de portocala preparare
Punem untura si oul intr-un vas incapator, adaugam zaharul pudra si amestecam pana cand acesta din urma se topeste. Daca nu avem zahar pudra, putem sa folosim si zahar tos, doar ca acesta se topeste mai greu. Punem si coaja de portocala taiata cubulete mici, apoi amestecam pana cand compozitia de fursecuri cu untura devine pufoasa. 
Fursecuri fragede cu untura preparareFursecuri fragede cu untura preparareFursecuri fragede cu untura si coaja de portocala preparare
Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie sau otet si il adaugam in compozitia de fursecuri, amestecam si apoi incepem sa adaugam treptat faina. Cele 300 g de faina sunt o cantitate orientativa, deoarece va trebui sa adaugam faina atat cat sa obtinem consistenta dorita, aceasta depinzand de felul in care vom forma-modela fursecurile. 
Ce inseamna asta: in cazul in care folosim posul, aluatul trebuie sa fie mai moale; in cazul in care folosim o aparat-forma-dispozitiv pentru biscuiti si fursecuri, atunci adaugam mai multa faina, pentru ca va trebui sa obtinem un aluat destul de tare. Eu am folosit posul si am obtinut 60 fursecuri fragede cu untura. 

Si acum urmeaza pusul in tava (poza proprie)




Deoarece fursecurile au untura in compozitie, tava in care le vom coace nu mai trebuie unsa. Incingem cuptorul, apoi introducem fursecurile cu untura si le lasam 10-15 minute. Trebuie sa avem grija deoarece acestea se coc imediat si riscam sa le rumenim prea tare. Topim ciocolata la bain-marie si ornam fursecurile fragede in functie de gusturi si imaginatie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu